Bezichtiging en rondleiding

Bezichtiging van de Montfortkapel is mogelijk, en zeker de moeite waard. 

De Montfortkapel is rijkelijk gesierd. In opdracht van de Montfortanen heeft Jaap Min de wanden van de absis beschilderd met o.a. taferelen uit het leven van de H. Montfort, en die van het schip van de kapel met de kruisweg. In de absis zijn kleurrijke glas-in-lood ramen aangebracht, ontworpen door  dezelfde kunstenaar.

Bezichtiging van de kapel is mogelijk, op afspraak, en alleen voor groepen. Er zijn informatieboekjes beschikbaar. Op enkele dagen in de loop van het jaar is de Montfortkapel open voor bezichtiging. Raadpleeg daarvoor Nieuws & Agenda.

In samenwerking met Uitspanning De Bollen en VVV Oirschot is er een wandelroute door de buurtschap Straten uitgezet, waarin ook bezichtiging van de Montfortkapel is opgenomen. Een erkende VVV gids zorgt voor deskundige uitleg. Voor informatie hierover:http://www.debollen.nl.  

 

Stichting Behoud Montfortkapel

Doel van de Stichting Behoud Montfortkapel is: ‘Het in stand houden en beheren van de kapel gelegen op het (voormalig) kloosterterrein van de Congregatie van de Montfortanen in Oirschot, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met een en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn’.

Contact opnemen

Secretariaat
Nevenakker 18
5688 PK Oirschot
Telefoon: 0499-577 316
Mobiel: 06-282 06 465
E-mail: info@montfortkapel.nl