Nieuws & Agenda  › Bezinning en Spiritualiteit

'Youth'.

De werkgroep Bezinning en Spiritualiteit heeft voor de eerste maanden van 2019 elke keer een film met het motto ‘Mensen met een missie’. De keuze van de films is zodanig, dat er wat meer accent komt te liggen op de levensmissie van de ouder wordende mens. Natuurlijk vindt er naar aanleiding van de film steeds een nagesprek plaats. De bijeenkomsten vinden steeds plaats in het Parochiecentrum, Koetshuis, Nieuwstraat 17.

Op 18 maart wordt de speelfilm vertoont 'Youtht'. Aansluitend is er gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan over de inhoud van deze film.

YOUTH

Fred en Mick, twee oude vrienden, vertoeven in een luxe Spa Resort in de Alpen voor een lange, rustgevende vakantie. Fred blikt terug op zijn veelbewogen leven als componist, en Mick als Hollywood-regisseur. Intussen geven ze ongezouten hun mening over hun kinderen, oude geliefden, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje, en de andere hotelgasten. Mick is nog steeds actief – hij werkt aan zijn laatste filmscript. Fred is gepensioneerd en heeft zijn passie om actief met muziek bezig te zijn verloren. Iemand stelt, in opdracht van het Britse hof, alles in het werk om de grootmeester nog één maal zijn composities te dirigeren.
Deze film van Sorrentino zit vol met symbolische scènes en pakkende dialogen. In een nabespreking over de film gebruikte een oudere filmkijker een vergelijking, namelijk die van de  verrekijker. Als je jong bent kijk je door de kijker naar de toekomst, die heel dichtbij lijkt. Maar als je ouder bent, draai je de kijker om, tuur je door de andere kant naar het verleden, dat heel ver weg lijkt te zijn.

U bent welkom in het Parochiecentrum Koetshuis in de Nieuwstraat 17 in Oirschot. Inloop vanaf 19.15 uur; de film begint om 19.30 uur. Uw bijdrage: € 5,- (incl. 2 x thee/koffie). Graag uiterlijk zaterdag 16 maart aanmelden via info@montfortkapel.nl of tel.nr. 0499 – 577 316.

 

Stichting Behoud Montfortkapel

Doel van de Stichting Behoud Montfortkapel is: ‘Het in stand houden en beheren van de kapel gelegen op het (voormalig) kloosterterrein van de Congregatie van de Montfortanen in Oirschot, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met een en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn’.

Contact opnemen

Secretariaat
Nevenakker 18
5688 PK Oirschot
Telefoon: 0499-577 316
Mobiel: 06-282 06 465
E-mail: info@montfortkapel.nl